(CRON) Kalorierestriktion del 1

“KALORIERESTRIKTION/CRON” er den teori om et langt liv der er bedst videnskabeligt bevist. Man kan opnå en gennemsnits alder på 120 år. Samt få et helbred som en 50 årig når man er 80 år. Samt få et helbred som en 80 årig når man er 120 år.

Giver et bedre helbred blandt andet på grund af en langsommere aldring. Og derfor vil ens udseende også gradvis ældes langsommere, og man vil få et tilsvarende yngre udseende. I en TV-udsendelse af Michael Mosley, blev Dave Fisher bedømt af en førende plastikkirurger, til kun at være 35 år mens han var 51 år. Det var efter at havde vundet 8 år på grund af sin kalorierestriktion.

Gavner også miljøet, klimaet og dyrene.

5:2 kuren er en god begyndelse på “Kalorierestriktion/CRON”.

-CITAT FRA DEN TIDLIGERE AMERIKANSKE PRÆSIDENT BILL CLINTONS SELVBIOGRAFISKE BOG “MIT LIV” SIDE 62 OG 63:
I 2002 nåede en stor medicinsk undersøgelse frem til, at ældre mennesker kunne øge deres livslængde dramatisk ved en kraftig reduktion af deres fødevareindtagelse. Nu da jeg, (Bill Clinton) er et af disse mennesker, prøver jeg på at følge rådet. Citat slut. (Det Bill Clinton gør, er en kalorie begrænsning, men den er mindre end det optimale).

-TVIVLER MAN PÅ DET SUNDE VED CRON!                                                                               Allerede ved en kaloriereduktion på 20% med CRON, får man et meget sundt blodtryk, kolesteroltal, hvilepuls, blodsukker, og en normal BMI. Hvis man også samtidig faster 1-2 dage om ugen, (uden at tabe sig yderligere), er der ingen tvivl om at det er meget sundt.

-A) TEORETISKE BEVISER
1) Siden 1930’erne har en omfattende videnskabelig forskning vist, at kalorierestriktion           (CRON) forlænger livslængde hos næsten alle arter der er blevet testet, herunder aber,          orme, edderkopper, gnavere, hunde og køer. Det er sandsynligt, at mennesker, der                omhyggeligt lever efter kalorierestriktion/CRON vil opleve lignende resultater.

2)  Det 20 årige forsøg med rhesusaber. Den ene halvdel fik normal kost, og den anden              halvdel fik en kaloriereduceret kost på 30% under hvad de normalt ville spise. Da                  studiet blev afsluttet var 37% af de aber , der fik almindelig kost, døde af                                  aldersbetingede sygdomme. For de kaloriereducerede aber var tallet kun 13%. Det                opsigtsvækkende var også at de kaloriereducerende aber ser yngre ud. Deres pels er              tyk og sund, de har færre rynker, de er klare i blikket, og så har de langt færre                        livsstilssygdomme end de aber der fik almindelig kost. Citat fra Bente Klarlunds bog:            Yngre med årene, side 95.

3) Bente Klarlund Pedersen der er sundhedsforsker of professor på rigshospitalet. Har              udtalt i eks. DR2 at hun ikke er i tvivl om at CRON virker.

-B) BEVISER FRA KONTROLEREDE VIDENSKABLIGE UNDERSØGELSER AF MENNESKER DER LEVER MED KALORIERESTRIKTION/CRON:
1) Biomarkør der viser en biologisk alder, der er meget lavere end den faktiske alder

2) Meget usandsynligt at man vil dø af hjertekarsygdomme, (forhøjet blodtryk, blodprop i        hjertet, hjertekrampe, hjertesvigt, hjerteklapsygdom, hjerterytmeforstyrrelse,                        åreforkalkning), eller sukkersyge, visse demensformer og visse kræftsygdomme.                    Og alene hjertekarsygdomme er skyld i over 50% af alle dødsfald, for dem der er 90 år          og derover

3) BMI omkring 19 til 20

4) Bemærkelsesværdige lave gennemsnits værdier for blodtrykket med omkring 99/61.            Som normalt kun findes hos 10 årige børn.

5) Bemærkelsesværdigt højt af HDL/det gode kolesterol, og lavt af LDL/det dårlige                    kolesterol. Kolesteroltallet fortæller noget om risikoen for at blive syg om måske 10, 15        eller 20 år. (Folk på slankekur, (Ikke kalorierestriktion), oplever ofte, at det gode                  kolesterol falder).

6) Ovenstående gælder for nogen der begrænser kalorierne med 50%, (i forhold til det              anbefalede kalorie indtag) .

-C) ANDRE BEVISER FOR KALORIERESTRIKTION/CRON ER Bl.a.:
1)  5-2 kuren giver en kalorierestriktion på 10-20%, og det giver store helbredsmæssige            fordele.

2) Blandt de mere end 100.000 der lever med Kalorierestriktion/CRON, er der mange der      er over 100 år.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *